Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No jo. Rohlíky a mléko také. Určitě dětské kočárky. Jo - tužky, pera, písanky. .....  Nic proti knihám.  Proti hlouposti, která nevidí, že peníze rozdané na jedné straně se musí stáhnout mnohé. (Je jedno, zda se stáhne dnes z nás, nebo z těch, kvůli kterým chcete mít knížky /kupodivu: všechny/ lacinější.)

0 0
možnosti
PK

Můj názor je odlišný. Zlevním-li knihy, více se budou prodávat a stát rozhodně o nic nepřijde. Funguje to všude ve světě, jen u nás (a Albánii, Bulharsku atd.) ne.

0 0
možnosti
TB

proč dělat ještě větší zmatek v již tak zmatených zákonech?

Co bude pro člověka v principu lepší?

Když mu celková sazba DPH klesne o pár procentních bodů nebo když padne sazba u knih na nulu?

Jak bylo napsáno níže, daně jsou vysoké na všechno, čím více lidem necháte, tim více jim zbyde na zábavu - kina, divadla, knihy a nebudou se muset dotovat.

Byl byste pro aby byla v nižší sazbě i čtečka elektronických knih?V

0 0
možnosti
VN

Tiskárny dnes tisknou knihy z elektronické verze DTP (obvykle soubor PDF). Dá se tedy s jistou rezervou říci, že každá p-kniha byla původně e-knihou.

0 0
možnosti
Foto

J.A. Komenský kdysi prohlásil: „Nemilovat knihy znamená nemilovat moudrost. Nemilovat moudrost však znamená stávat se hlupákem.“ Knihy si zaslouží nižší DPH. S ostatními produkty je podle mého názoru nelze srovnávat. Marně hledám produkt, který by přinesl člověku srovnatelné duševní obohacení ;-).

1 0
možnosti
RC

jak je napsano vyse, kdyz snizite DPH u vseho, pak Vam zustane vice penez a nebude Vas pak trapit ani 100% DPH na knihy.

0 0
možnosti
AK

Občané tohoto státu si nižší DPH zaslouží na všechno.

A hlavně konečně klid.

Chtěl bych volit stranu s programem: Vrátíme daně tam kde byly před Kalouskem s Nečasem a dáme vám už konečně s věčnými změnami daní pokoj.

1 0
možnosti
VH

Zapomněl jste - a zvedneme dluh na 200 mld. (i když Sobotka - ministr financí se stamiliardovými schodky v době konjunktury by jistě uměl i víc).

0 0
možnosti

I40v90o 17Ž60á73č45e66k

7. 4. 2014 11:03

Když se zeptáte lidí z různých oborů, jestli si jejich produkt (tedy to, co vyrábějí nebo prodávají) zaslouží nižší DPH, tak vám málokdo řekne, že ne.

2 0
možnosti
RC

Pletete do sebe dve veci - vliv vyse DPH na to, jak mnoho deti ctou je takrka nulovy. Deti nezajima, kolik kniha stoji. Proste je knihy nezajimaji proto, ze maji jinou zabavu.

Nizsi DPH lze snad ospravedlnit tim, ze stat se na soukromem podnikani prizivuje pres DPH az moc. Ale to nejen v pripade knih.

Mimochodem - kdyz horujete pro knihy, asi mate na mysli ty rozumne, kvalitni. Jake procento knih ma alespon nejakou uroven, aby si nizsi DPH zaslouzilo? 50%? 20%?

0 0
možnosti
PK

Budete se divit, ale počet dětských čtenářů je víceméně konstantní, což je úspěch. úspěch rodičů, učitelů a třeba i těch knihovníků. Po pouhých 40 letech v knihách si nedovolím posoudit procenta tzv. kvalitní literatury. Proto tvrdím, že nižší DPH si zaslouží všechny, stejně tak jak je to ve všech ostatních státech. Komisím určujícím "kvalitu" doufám již odzvonilo.;-)

1 0
možnosti
JD

knihy....třeba 50. kuchařka Jiřiny Bohdalové nebo sebrané spisy Jiřího Paroubka?

0 0
možnosti
PN

P68e67t34r 23N65ě96m94e50c

7. 4. 2014 11:01

tam by mela byt zaporna DPH

1 0
možnosti
PN

P78e52t97r 46N19ě60m52e53c

7. 4. 2014 10:51

Po pravde, misto slovo "knihy" si clovek muze dosadit skoro vetsinu vyrobku a argumenty vzdycky najde.

3 0
možnosti
PT

Nez platit takovou DPH, to si radeji knihy stahnu a prectu na Kindlu. Autorum sorry, ale je to legalni.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS