Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Nasi zivnostnici jsou Hrdinove kapitalisticke prace ! A proto jich mame nejvice na pocet obyvatel z cele Evropy ! Cim to bude ? Ze jsiu nasi zivnostnici masochiste a nechaji se sikanovat statem ? :-)) Opak je pravdou. Jen se ptam, proc nasi zivnostnici aspon neplati na duchody svym rodicum a prarodicum ? To same je u zdravotni pece ! Na to nikdy nedaji odpoved !

0 4
možnosti
Foto

Prezentujete tu opět jen svou hloupost a nic víc. Na rozdíl od vás si živnostníci povinně platí jak důchodové tak i zdravotní pojištění bez ohledu na to, zda mají nějaké příjmy, z kterých to musejí platit.

1 0
možnosti
JZ

Úředník nejednal podle zákona. Měl si přečíst rozsudek NSS v podobné věci, kde je naprosto jasně stanoveno, co lze považovat za nelegální práci. Tento případ k nim nepatří.

Výklad zákona přísluší pouze soudu a NSS je instituce, proti jehož rozsudku již není odvolání.

Úplně bude stačit, pokud paní podá žalobu.

0 0
možnosti
Foto

Taky si myslím, že v právním státě by to neměl být problém, ale u nás je možné všelicos.

1 0
možnosti
PH

P47e25t53r 42H85á85l19a

20. 8. 2014 19:23

Podívejme se, jak je možné, že se nedělají kontroly (všeho druhu) u problémových skupin. Vesměs je to proto, že se tam kontroloři bojí. 

Čili parchantovi to projde a slušného zničí.

Poučení je jasné - musíte se chovat tak, aby se vás úředníci báli. 

Začíná to být válka.

1 0
možnosti
JH

V naší socialistické společnosti, je OSVČ skutečným vyvrhelem. Nedělá se to tak okatě jako po 48. kde všechno hned zabavili a živnostníka poslali do výroby, ale jinou formou. Lavinou zákonů, předpisů, nařízení, zákazů, příkazů, dotací, subvencí, grantů je prostý, obyčejný živnostník nenapojený na státní struktury, zlikvidován a místo do výroby poslán na pracák. Další volič KSČSSDANOTOPODS. Omlouvám se, pokud jsem někoho vynechal. Reálný socialismus bude, ať to stojí, co to stojí. Ty drsnější metody teprve příjdou.

3 0
možnosti
PK

OSVČ je i moc, báječná 90.léta ještě bez velké konkurence mamutích jsou pryč. Vím tg z vlastní zkušenosti. Ne všichni OSVČ jsou kvalitní, myslím si, že podvodníků mezi nimi je víc než jinde - viz zkušenosti lidí např. se stavebními firmičkami. Proboha, může být v tomto státě tolik cestovek? Můžete volně prodávat alkohol, když Vám vaši miláčci podnikatelé do toho lijí metyl? Když špekáček se roztaví nad ohněm? Jste naivní, pane Hlubku.

1 6
možnosti
Foto

Ne, ne pane.

„…pak mým selským rozumem jsou ty zákony idiotské …, pak je vymyslel hlupák a ještě větší hlupáci je schválili…“ 

To vůbec nevymyslel hlupák. To jsou umanuté ultra-levičácké praktiky zavilých komunistů z duše, kteří si nechtějí nechat reálný socialismus od nějakých kapitalisticko-imperialistických parazitů rozvrátit.

5 1
možnosti
JC

A všimněte si, že nikdy nejdou do obchodu vietnamského, kde celé léto prodávají děti majitele a mimo školní rok jeho manželka, na kterou ještě bere slevu na daních. Naše "úřednice" mi prozradila, že kontroly u Vietnamců nedělají, protože se bojí. Takže malý český prodejce je pro kontrolu zákusek. No a ti stejní úředníci dostanou brzo definitivu, takže se máme na co těšit. To už si nebudete moci ani postěžovat.

7 1
možnosti

pane živnostníku,

mě překvapuje, že jste se probral až letos. Ta kontrola u té majitelky obchodu nebyla provedena na základě nějakého nového zákona či vyhlášky současné vlády. To tady funguje už minimálně 20 let a nezrušily to ani pravicové vlády.

Takže příště si neotírejte svou modrou klávesnici o socany, ale hledejte skutečné viníky.

Já jsem coby živnostník zažil podobnou kontrolu za vlády Nečase v roce 2012, ale vůbec mě, narozdíl od Vás, nenapadlo z toho Nečase či Kalouska vinit.

1 2
možnosti
Foto

Kterou „pravicovou“ vládu máte na mysli? Snad ne ODS-BOTTOM09-KDU-US-DEU-VV?

1 1
možnosti
PK

Jmenoval jste tam naše zlaté hochy Mládka, Bohouše a a Andreje - ale tyto akce rozjel podle mne nejvíc "nebožtík" Drábek. Stejně jako chemik s důchodci. Daň (nezdanitelná částka) byla, pak nebyla, zase byla a teď nebude - furt je co dělat.

3 2
možnosti
Foto

ani já jsem nevěřila vlastním očím, co čtu....obzvláště v době, kdy má naše PS a vláda plnou pusu řečí o rodinné pomoci, rodinné solidaritě atd. v návaznosti na důchodový systém. Tohle je pak zpětná vazba od státu? FUJ! I kdyby ta paní využila nezaměstnanosti svého syna a on jí tedy v rámci rodiny tam pomáhl a ona se tak mohla postarat o domácí krb, tak co? To jí měl syn říci..."trhni si nohou matko? Pokud mi za to nezaplatíš, neočekávaj ode mě pomoc?" ...jak si pak ty děti máme vychovat, aby i v našem důchodovém věku jim přišlo naprosto normální vypomoci?...a úředník? kdyby měl mozek, tak to neřeší a přejde. Vždyť jde o syna, proboha. A já říkám: milý úředníku, nechtěj se jednou dostat do situace, kdy tě vlastní rodina odkopne, protože jí za pomoc nezaplatíš. Hanba!;-€!!

13 0
možnosti
PK

Mě přijde také normální, že dítě pomůže a pochopitelně zdarma. Možná, kdyby se místo záskoku za matku, nepravostem, ušetřila by rodina 250 tisíc. Opravdu paradox:-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2419x
Optimista, který svou šťastnou povahou štve škarohlídy kolem sebe. Milovník knih, tedy těch papírových. A také trochu politik.